torsdag 14. august 2014

Hjemmelaget tomatsuppe

Tomater er i sesong, og det er jammen studenttilværelsen òg. Ennå et skoleår i gang, og lommeboken blir igjen trang for de aller fleste.
Høsten kommer snart (forhåpentligvis ikke helt ennå), og nå syntes jeg det var på høy tid med en hjemmelaget tomatsuppe her på bloggen. Igjen er det oppskrifter som er billige uten å kutte på kosen. Oppskriften holder til 4 personer, flere om dere er småspiste. Bor du aleine på hybel kan du selvfølgelig bare fryse ned suppen i porsjoner, så har du til en dag med liten tid.

Ingredienser:

2 bokser hermetiske opphakkede tomater (evt. 15-20 hele tomater som du kutter opp i grove biter)
3 dl utblandet hønsebuljong (kan og bruke kjøttbuljong)
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 gulrot
1/2 rød chili
1 håndfull basilikum (evt. 2 ss tørket basilikum)
2 ss sukker
Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Finhakk rødløk, sjalottløk, og hvitløk. Fres dette i olje i en kjele. Skjær opp gulroten i små terninger og finhakk chilien. Når løken er frest opp har du i tomatene og hønsekraften. Kok suppen i et kvarter, tyve minutter på middels varme. Smak til med urter og krydder. Sukkeret er for å nøytralisere den sure smaken fra tomatene, så prøv deg litt frem.
Server suppen med litt godt brød inntil.