torsdag 3. april 2014

Fylte horn

Horna passer perfekt til niste, lunsj, eller lange bilturer. Jeg fylte horna med ost og skinke, men du kan fylle de med hva enn du vil. Grunndeigen kan og brukes til rundstykker eller loff. Oppskriften holder til 24 horn, eller rundstykker og bakingen tar i alt ca 2 timer.

Ingredienser:
Deigen:
200 g smør
3 dl melk
3 dl vann
1 kg siktet hvetemel
1/2 ss salt
1 ss sukker
50 g gjær

Fyll:
ost og skinke

Topping:
Egg (til pensling)
Valmuefrø
Sesamfrø

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ha i melken og vannet, og varm opp til det er lunkent. Ha i gjæren og rør den ut i blandingen. Hell alt i en bolle og ha i resten av ingrediensene. Elt deigen til den er glatt, ha i mer mel om nødvendig, og la deigen heve seg i rundt 40-50 min.
Del deigen inn i 3 deler. Kjevle ut en av gangen til en stor rund flate.

Del så flaten inn i 8 like store deler med en kniv.

Legg fyllet langs ytterkanten og rull inn mot midten. La de ligge med et tørkle over seg og la de etterheve i et kvarters tid. Pensle så på egg og strø over valmuefrø og sesamfrø.
Horna stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 12 minutter.