tirsdag 28. januar 2014

Pasta ravioli

Dette er absolutt den beste pastaretten jeg vet om. Det er pasta ravioli i en kremet saus, tror den kalles salsa rosa, men her i huset kaller vi det bare ravioli (som da på fagspråk er helt feil uttrykk).

Til denne pastaretten trenger du:
Tagliatelle eller spaghetti (spaghetti er da absolutt det billigste, med mindre du lager pastaen selv)
1 boks med bogskinke
1/2 stor løk, eller 1 liten
1 glass tomatpurè
1 ss mel
1 Fløteputt
2 ss Norzola ost (norzola kan fryses, bare et tips dersom du ikke bruker den til vanlig)
ca 3dl vann
1 1/2-2 ts Salt (smakes til)
1 pakke ravioli (hvis du ønsker det) - jeg bruker den med kylling og bacon, eller de med ostefyll

I tillegg er det godt med noen baguetter ved siden, men det er ikke et must.

Du starter med å skjære opp løk og skinke i terninger. Stek så løken i olje eller smør i et par minutter og ha så oppi skinken.

 La fettet fra skinken smelte, og koke litt før du rører inn melet. Så ha du i tomatpurè, og rører dette inn. Når tomatpureen er godt blandet med skinken og løken, heller du oppi fløten. La dette koke opp, og tilsett vannet.

Ha så oppi Norzola og la denne smelte inn i røren. Ha i litt salt og raviolien (hvis du ønsker det), og la koke i et par minutter.

Smaker den for mye tomatpurè er det antakelig fordi du enten har for lite norzola, eller for lite salt i. Ved siden av koker jeg pasta tagliatelle, og steker noen baguetter med Kryddersmøret mitt i (fikk baguettene for bare 1 krone stykket!).